lauantai 10. huhtikuuta 2010

On siis kevät!

Jaahas, niin siinä vaan kävi että lumet suli, vaikka talven pahimpien pakkasten aikana meinasi usko loppua. Hetkittäin kävi jo mielessä että oliko kesä 2009 MFB:n ensimmäinen ja viimeinen? Tuleeko uusi jääkausi? Missä on paljon puhuttu ja odotettu ilmaston ylikuumeneminen? Myydäänkö Volvo kiinalaisille? Kuinka käy Saabin? Ja muita kysymyksiä vailla vastauksia.

Täällä Lappeenrannassa Saimaa näyttää vielä olevan jään vallassa, mutta villin huhun ja näköhavainnon mukaan Tarvaalan Majakoski on pikkuhiljaa vapaa jäistä. Siltä ainakin pääsiäisen aikaan näytti. Hyvä, hyvä!

Tässä joudutaan vielä hieman odottelemaan, ennen kuin mestarit saapuvat Majakosken kuohuihin. Sulamisvedet nostavat kosken pintaa ja vesi on vielä kylmää. Ei sinne vielä viitsi lähteä urheilemaan, mutta jahka virtaus alkaa asettumaan uomaansa, vesien lämpötila alkaa tosissaan nousta ja erilaisen paskan määrä vedessä vähenee, hyökkää MFB paikalle, kuin sotilaspoliisi Sironen viikonloppulomille 2000-luvun puolivälissä, tutkimaan onko mikään muuttunut.

Luultavasti ei.

Odotettavissa on uistinten kiinnijäämisiä samoihin paikkoihin kuin viime kautena, loputonta pohjakivien väsyttämistä, salaatin pyydystämistä uistimilla, puolikylmiä makkaroita, vesikuurojen pelkoa, Volvojen käsijarrujen pettämisen pelkoa, lepakoiden pelkoa ja kaikkea muuta mitä yleensä kalastamiseen ei voida liittää.

Täytyypä muuten kertoa hieman tästä nyt jo liki legendaarisesta Majakoskesta. Kyseinen koski löytyy Keski-Suomesta, Saarijärveltä, Tarvaalan kylästä. Koski laskee Kallinjärvestä Summasjärveen.

"Kosken Istukaslajeina ovat taimen sekä kuha. Luontaisia saalislajeja ovat hauki, ahven sekä harjus."

"Sallittuja kalastusmenetelmiä koskessa ovat perhokalastus sekä heittokalastus. Palveluvarustukseen kuuluvat tulipaikka sekä wc."

Lähde: Kalapaikka.net

Että tämmöstä tällä kertaa. Katotaanpa jos sais aikaa kirjootella useammin. Eiköhän tämä tästä, jäsen Juhis oli jo käynyt paikalla uittamassa vehkeitään. Siitä on enää pieni matka siihen, kun koko MFB on paikalla support-jäsenineen.

Palataan astialle!

0 kommenttia:

About Me

Lukijat